De meeste expediteurs maken gebruik van een combinatie van lucht- en zeetransport.

Op luchthaven Schiphol zorgt een zeer ervaren team van specialisten voor de snelle afhandeling van alle import- en exportzendingen door constante communicatie met onze klanten, leveranciers, de douane en met buitenlandse partners. Uiteraard is Rotterdam de belangrijkste hub voor het meeste zeetransport, zowel FCL en LCL. Freightmaster is niet alleen bekend met de standaardcontainers, maar verscheept regelmatig Open-Top containers, High Cube containers en containers met een hangconstructie.

 

Of het nu gaat om zee- of luchttransport, Freightmaster kan het hele importproces van deur-tot-deur voor u afhandelen. Vanaf het moment dat u een order plaatst bij uw leverancier monitoren we de zending via onze agentschappennetwerk tot de aankomst in Nederland en de aflevering bij u of uw klanten. Ons allround gespecialiseerd personeel is getraind om uw zendingen van A tot Z te regelen, zodat u altijd contact kunt opnemen met dezelfde mensen wanneer u vragen heeft over uw zending. We houden u continu op de hoogte over eventuele statusveranderingen zodat u, indien nodig, actie kunt ondernemen.

Import

Wij zijn een logistieke dienstverlener die de service naar haar klanten hoog in het vaandel heeft staan. Hierdoor trachten wij ons te onderscheiden van onze concurrenten in de keiharde wereld van de logistiek. Met ons grote agentennetwerk kunnen wij uw transport verzorgen van en/of naar vrijwel elk land in de wereld.
Wij werken wereldwijd met bijna 40 kantoren de hele wereld die dag en nacht voor u klaar staan.

Ons team is zeer ervaren en veelzijdig waardoor wij u direct van de juiste informatie kunnen voorzien, en zo de snelle service verlenen die u van ons verwacht.

Onze importservice omvat:

Luchttransport en zeetransport
Douaneafhandeling, lokale verwerking en bezorging
Advies op het gebied van douane en licenties
Ondersteuning in ordermanagement

Export

Freightmaster biedt tevens een complete deur-tot-deuroplossing voor al uw exportzendingen. Voordat de zending geboekt wordt zullen onze exportmedewerkers u graag informeren over alle opties voor bepaalde bestemmingen. Door onze uitstekende contacten met luchtvaartmaatschappijen, rederijen, de douane en onze partners in het buitenland, kunnen we zorgen voor een snelle en efficiënte afhandeling. In dit proces is communicatie belangrijk. Onze medewerkers zullen controleren of uw vluchten of schepen vertrekken volgens de planning en zullen u proactief op de hoogte houden totdat uw zending de eindbestemming bereikt heeft.

Onze exportservice omvat:

 

Luchttransport en zeetransport
Douaneafhandeling, lokale verwerking en bezorging
Informatie, van vooraanmelding tot POD

Europese expediteursdiensten

Door onze kennis van de Europese transportmarkt kan Freightmaster u de beste oplossing aanbieden voor ieder bezorgingskanaal of bestemming. Hierdoor krijgt u altijd de beste service en kwaliteit.

Onze Europese expediteursdiensten omvatten:

Volledige Lading
Groeperen
Pakket- en palletdistributie

 

Voor spoedzendingen binnen Nederland en Europa heeft Freightmaster verschillende oplossingen. Naast reguliere binnenlandse koeriersdiensten heeft Freightmaster speciale overeenkomsten met meerdere internationale integrators waar onze klanten van kunnen profiteren. 

Met het combineren van internationale expeditie activiteiten met het Europese express-bezorgingssysteem biedt Freightmaster Air een Europese Gateway service. Met de importservice worden individuele zendingen getransporteerd naar luchthaven Schiphol, waar break-bulkactiviteiten worden uitgevoerd waarna de goederen worden aangeboden ter distributie in de hele EMEA regio naar, bijvoorbeeld, dealers en distributeurs. Voor de meeste verladers is dit een kosten effectievere oplossing dan een losse verzending naar iedere ontvanger.

Het omgekeerde van bovenstaande is ook mogelijk. In dit geval worden de goederen in heel Europa verzameld en gezamenlijk verscheept naar geadresseerden in Noord- en Zuid-Amerika en Azië. Ook hier zorgt de consolidatie voor significante kostenbesparingen vergeleken met directe zendingen.

Voor extreem urgente wereldwijde bezorging van onderdelen of andere cruciale items die uiterste betrouwbaarheid vereisen kan een koerier aan boord de laatste mogelijkheid zijn. Onze mensen stappen aan boord van de “eerst vertrekkende vlucht” en zorgen voor de bezorging aan de juiste persoon op iedere locatie, van expositie en handelsshows tot fabrieken die met spoed een reserve-onderdeel nodig hebben.

Hoewel de meeste verzendingen worden afgehandeld door de normale kanalen, is dit soms niet mogelijk door de afmetingen of de bezorglocatie. Voor deze zendingen beschikt Freightmaster over eigen kennis om het volledige transport te regelen voor bijna ieder type lading in alle denkbare omgevingen. 

In samenwerking met zeer gespecialiseerde partners in Nederland en zelfs daarbuiten, biedt Freightmaster u verpakkings- en opbergoplossingen. Niet alleen kunnen we standaard of aangepast verpakkingsmateriaal leveren, we kunnen ook zorgen voor het hele verpakkingsproces, op uw locatie of elders. 

Hebt u een transportverzekering nodig? Geen probleem. Via onze brancheorganisatie kunt u snel een offerte aanvragen waarna u de transportverzekering regelt.